2019. jún. 20.

A reggae nemzetközi napja 2019: magyar szekció


Először 5 évvel ezelőtt, 2014-ben kezdtünk el foglalkozni a reggae nemzetközi napjával a skablogon és a a One Love Reggae oldalán. 

Azóta összesen 128-an vettetek részt az akcióban és 181 dalt, nagyjából 12 órányi zenét dobtatok be a közösbe a #NekemEzAReggae és a #ThisIsMyReggae címkék (hashtagek) használatával. Köszönjük! 

Idén is tartsatok velünk július elsején. A reggae ünneppé tudja változtatni a hétköznapot, így érdemes megünnepelnünk, hogy itt van nekünk ez a csodálatos zene.

Hogyan? :)

1. Csatlakozz az eseményhez a FB-on.

2. Aznap oszd meg a FB-on a kedvenc magyar vagy külföldi előadó(i)d szerinted legjobb dalait, amiket szívesen megmutatnál mindenkinek, annyira jól hatnak rád. Koncertfelvétel, akusztikus változat, bármi játszik.

3. Ha érzel magadban művészi vénát: írhatsz verset, összedobhatsz grafikát, festhetsz vagy bármi. Mutasd meg, mit tud kihozni belőled a reggae.

4. Énekes-dalszerzők: ha leültök bárhol jammelni (otthon, havernál, kávézóban, pikniken) és élőben bejelentkeztek FB-on, az is nagyon menő.

5. Selectorok: pakoljátok egymás mellé a számotokra legjobb riddimeket és dobjatok össze mixeket.

6. Zenekarok: ha live-oztok (lájvoztok?) egyet a próbateremből és beköszöntök a masszívnak két dal között, az is összehozhat. Ha koncert közben bemondjátok, hogy éppen milyen jeles nap van, azt is megköszönjük.

Ha megosztjátok FB-on valamelyiket a fentiek közül, állítsátok nyilvánosra a tartalmat és használjátok ezt a két címkét: ‪#‎ThisIsMyReggae és #NekemEzAReggae. Az előbbit az IRD javaslata alapján, az utóbbit azért, hogy egybefogjuk a magyar tartalmakat.

A legjobbakat mi is szemlézzük és közzétesszük (a saját kedvenceink megosztása mellett). Ha összejön elég zene: mixbe szerkesztjük és leadjuk a Civil Rádióban, a Pikosztár adásában.

A háttérsztorit lessétek meg a tavalyi bejegyzésben: itt.

#CsakEgyutt
#WeAreOne
#OneLove


Linkek:
http://ireggaeday.com
https://twitter.com/ireggaeday
https://www.facebook.com/InternationalReggaeDay
https://www.instagram.com/internationalreggaeday/
https://www.youtube.com/user/IRDTV/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...