Tégy jót!

Ez itt szubjektív válogatás olyan zöld, jótékonysági, tudatos, civil, önkéntes, állatvédő kezdeményezések közül, amiknél gyanús, hogy a cél valószínűleg nem az adócsalás vagy a sikkasztás. Nem tervezem cégek, pártok, pártalapítványok, párttá váláson agyaló civil szervezetek kezdeményezéseinek támogatását.

Más: senki sem várja el másoktól, hogy erejükön felüli vállalásokat tegyenek. Én sem fogok senkit korbáccsal és/vagy gumicsirkével verni, hogy adakozz, adakozz! Viszont a blog első bejegyzésében deklaráltam: szerintem a ska (és a reggae) része az is, hogy az antihőst támogatjuk a túlerő választása helyett. Ebbe talán ez a felsorolás is belefér.

7 milliárdan lettünk ezen a bolygón. Még nehezebb lesz kiegyenlíteni a jövedelmi viszonyokban mutatkozó eltéréseket és mindenkinek méltó körülményeket biztosítani. Adja isten, hogy a 7 milliárdból minél többen legyenek pozitív gondolkodásúak. Biztosan van más kiút is, mint jót tenni egymással, de én még nem jöttem rá, mi lehet.Jótékony // Segélyszervezetek adománygyűjtéseMagyar Máltai Szeretetszolgálat
Adománygyűjtő telefonszám: 1350
_______________________________________________________________________


Magyar Ökumenikus Segélyszervezet 
Adománygyűjtő telefonszám: 1353 
_______________________________________________________________________


Baptista Szeretetszolgálat 
Adománygyűjtő telefonszám: 1355 

_______________________________________________________________________


Katolikus Karitász - Caritas Hungarica
Adománygyűjtő telefonszám: 1356

_______________________________________________________________________

Magyar Vöröskereszt
Adománygyűjtő telefonszám: 1359

Jótékony // MikulásgyárDecember 6-án megnyílt a MikulásGyár rendezvénysátra az 56-osok terén, idén is várják az ajándékozókat és az adományokat december 21-ig.

A MikulásGyár elsősorban tartós élelmiszert, tisztító- és tisztálkodási szereket, játékokat, édességet vár adományként. Fontos, hogy a rászorultaknak tartós élelmiszerre van a legnagyobb szükségük, így, amennyiben lehetőségük van, hozzanak minél több konzervet, tésztát, lisztet, cukrot, olajat stb. A Mikulásgyár nagyon szívesen fogad játékokat, könyveket is, ám arra kérjük az adományozókat, hogy olyan ruhákat, könyveket hozzanak, amelyeket maguk és gyermekük is szívesen fogadna.

A központi helyszín mellett további gyűjtőpontok: WestEnd City Center (Budapest), Győri ETO Park,  Kecskeméti Malom Központ, Alba Plaza (Székesfehérvár), Debrecen Plaza, Kaposvár Plaza, Miskolc Plaza, Szeged Plaza, Zala Plaza.

A One Love Reggae Rádió a 2010-es gyűjtés után ismét csatlakozott a kezdeményezéshez és adakozásra biztat, itt olvasható a bejegyzés.

További információ: http://www.mikulasgyar.hu

https://www.facebook.com/mikulasgyar

Pénzügyi fogyasztóvédelem // Ne dőljön be!
A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) társadalmi célú kampányt indít a fogyasztói, vásárlói csoportok megtévesztő hirdetései ellen. Az utóbbi időben az emelkedő bírságok ellenére folyamatosan nő a csoportszervezők elleni panasz, ez ösztönözte a GVH-t a kampányra. A cél az, hogy felhívják a fogyasztók figyelmét fel a rájuk leselkedő veszélyekre.

A fogyasztói csoport tagjai együtt takarékoskodnak autóra, lakásra, és ha együtt van egy eszköz ára, akkor azt megvásárolják, és kisorsolják a tagok között. Szinte minden csoport azzal is operál, hogy az kapja meg a következő eszközt, aki a legtöbb előrefizetést vállalja.A kampány honlapja: http://nedoljonbe.hu/
GVH: http://gvh.hu/Gyerök // UNICEF


A szervezetnek olyan országokban vannak fejlesztési programjai, amelyekben a hazai gazdasági mutatóknál ötször-tízszer rosszabb a helyzet, a gyermekhalandóság aránya pedig sokszorosa a magyarországinak. Havi 1500 ft adományból havonta 5500 liter vízhez szükséges víztisztító tablettát lehet vásárolni. Havi 3000 ft adományból egy olyan kisgyermek, mint Nalani, egy hónapig naponta egyszer jóllakhat. Havi 5000 ft lehetővé teszi, hogy 50 adag magas fehérje- és energiatartalmú, mogyorókrém alapú terápiás ételt lehessen vásárolni súlyosan alultáplált kisgyermekeknek.

Ajándéktárgyak - http://unicef.shopline.hu/
Nemzetközi honlap - http://www.unicef.orgJótékony // RONO Élményalap


A Rono Élményalap felajánlásokat gyűjt össze, hajt fel, melyeket hátrányos helyzetű fiatalokhoz juttat el. Szerencsés esetben ezek nem tárgyi jellegű adományok, hanem szabadidős, kulturális tevékenységek, programok.

Korábbi felajánlások: kaszkadőr edzésen való aktív részvétel (természetesen irányítás és felügyelet mellett), játszóházi bérlet, hekkezés a Rómain, macifarm-látogatás Veresegyházon, vadasparki jegyek.

Link - http://www.rono.hu/
FB - http://goo.gl/00QbP
E-mail: info @ rono.huZőd // Ökoszeminárium


2011 őszén indult a fenntarthatósági szemléletet formálni kívánó kampány az ELTE szervezésében, az EU támogatásával. Két szemeszteren át tart, hasznos tippeket ad a fenntartható életmód kialakításához, valamint a papírral, árammal, vízzel történő takarékoskodásra biztat.

A program nyereményjátékokat és koncertekkel egybekötött kerekasztal-beszélgetéseket is jelent, utóbbiak helyszíne az ELTE Könyvtár Klub. A rendezvények külsősök számára is nyitottak és ingyenesek. Egy ilyen est során mutatkozott be a Mighty Fishers. A beszélgetésen Ede, a basszusgitáros is részt vett.Link - http://www.okoszeminarium.hu
FB - https://www.fb.me/okoszeminarium
E-mail: info @ okoszeminarium.huLesz több tartalom is, most ennyi telt.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...