2013. nov. 17.

Ska, Bp, 140


Már minden valamirevaló városblogger megoldotta a dolgot a maga módján, a (fránya más)nap vége felé pedig én is feleszméltem: mivel a skablog rövid definíciója szerint ez itt "országos merítésű skablog egy pesti sráctól", én sem mehetek el külön bejegyzés nélkül a tény mellett, hogy most lett 140 éves Magyarország fővárosa, Budapest.

Az ugyancsak szülinapos Heineken várostörténeti cikksorozatot szponzorált és sörösüvegekből kirakták a Budapest 140 feliratot a Gozsdu Manó Klubban (rokonszenves! :)), de részemről itt és most csak annyira szorítkozom, hogy a jeles alkalomból szóljon a Pannonia Allstars Ska Orchestra vonatkozó dala (tavalyi Sziget-változatban).



Van valami ebben a Janus-arcú városban, ami miatt nem könnyű itt élni, de máshol nem lehetne... A felmenők okán odavagyok Szegedért (innen is pacsi a SKAtchnak) és elvarázsolnak a dombok Somogyországban járva, de valószínűleg belebolondulnék, ha nem itt, hanem máshol élnék. (Lehet, hogy így is. :))

Vissza a zenéhez: köszönet a PASO-nak, hogy dallá formálták ezt az ambivalens városérzést, emellett zárásként üdv két másik zenekarnak, akik a város nevét viselik: Budapest Riddim Band és BuSKAnjo (Budapest SKA Nu-Jazz Orchestra).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...