2014. szept. 14.

Magyar Dal Napja: sokat markoló, szubjektív dalsor


Egy ismerős hírvonalán tűnt fel, hogy ez a nap van: fejben volt korábban, de aztán átvette a helyét ez a takony és vattacukor közt félúton lévő anyag, ami akadályoz a gondolkodásban. :)

No, szóval ma van a Magyar Dal Napja, ebből az alkalomból (két orrfújás és tea között) nekiálltam összeszedni néhány nótát a skablog által támogatott előadóktól. Közben elkapott a lendület és a végén vettem észre, milyen hosszú lett. .

Jó kérdés, nem itt és most fog eldőlni: mi a magyar dal? A lista tágabb értelmezésnek ad helyet: ezek itt magyarországi és magyarlakta területeken alkotó előadók dalai, akár angol szöveggel is.

A hosszból következik az a pozitív dolog is, hogy ha hirtelen felindulásból összejön egy három és fél órás anyag, akkor van elég magyar dal, amit meg lehet osztani egymással, a neten és offline egyaránt. Hajrá! :)

Hozzávalók: AfroDZAQM, The Arbat, A Láma Dalai, Balchicanos, The Bootz Bros.!, Bőgőmasina, Budapest Riddim Band, Copy Con, BuSKAnjo, Burkus König, Creative Sound System, Dubaku Band, DU3normal, Gravefruit Sound, Hungariddim, Irie Maffia, Kettő kettő, Kingston Cruisers, Kötelező Közhelyek, LB27, Lions of Suburbia, LK-Beat, Malacka, ManGoRise, The Mighty Fishers, Mighty Night, The Mighty Roots Foundation, Nauro City, Ocho Macho, PASO, Pentele Ska Club, PlumIsFallin, Pozitív, Re-G, Rehab Nation, Riddim Colony, Sin Seekas, SKAcok, Skafunderz, SKAgetHER, Skannibals, SKA-Pécs, SKAtch, Sky Fanatic, Soulution, Speakers of Zion, StabilFrazír, Super Starsky, The Three Teadies, Timebomb, Tohu-Bohu, Utolsó Alkalom, VotSKA.

Ugye? Mondtam, hogy szubjektív. Start:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...