2015. márc. 10.

Újdonságmutogatás: lámák, ska-punk, iránytű


Miután a fenti képpel letudtuk a (nem) kötelező szóviccet, itt a kapcsolódó zenekar (A Láma Dalai) két új dala, a Together és a Legelőre. A lenti fotókon figyelemmel követhető a stúdiózás:




A folyamat eredménye ez a két új és lendületes felvétel, angol és magyar szöveggel ugyanaz a dallam. Már most, bőven a fesztiválszezon előtt látszik, hogy koncertfavorit lesz, simán ugrálásra gerjeszti az embereket az első sorban.



Újra járják az országot (nemrég a Trafikban játszottak a Malackával), kövessétek őket a további időpontokért: honlap / FB / YT / SC



A másfél évvel ezelőtti angol-szerb-magyar lemez után a szerbiai SKAgetHER is előállt egy új CD-vel, címe: Álmodj. Az ő esetükben is jár illusztráció a lemezfelvételekhez, íme:




Sikerült 16 dalba sűríteni a pacifista, TV-kritikus, allergiával küszködő, a környezetre ügyelő, a balkáni mindennapokban küszködő, de mindezek ellenére (mindezekkel együtt) optimista zenekar mondanivalóját. Jó pont, hogy ez a hétköznapi, földhözragadt, keserédes optimizmus a SKA-Pécs és a Dubioza Kolektiv hangulatát idézi (erre és erre gondoltam).

A zene megfelel az új logóban is említett "ska-punk from Serbia" önmeghatározásnak, címkének, ez is rendben van így. Töltsétek le a lemezt a SoundCloudról!



SKAgetHER itt: FB / YT / SC 



Térjünk át a reggae-re: a harmadik nóvum a Re-G zenekarból ismert RasTaphant (Pabar Gábor) szólólemeze, a Rasta Compass. Hét tétel változó tematikával (közéletről, szerelemről, legalizálásról), az egyik a Dally Higglerz tánccsapathoz íródott (Dally Anthem).

Meghallgatható a YouTube-on és a SoundCloudon, szánd rá azt a szűk félórát, megmozdul a lábad. :) Letölthető innen: http://jaskasam.uw.hu/rastaphant_-_rasta_compass.zip



RasTaphant itt: FB / YT / SC

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...