2016. jún. 2.

Mi szólt náluk 2015-ben? Az év zenéi, egyben a 2 éves kérdőív felújítása

2 éve és több hónapja, 2014 elején (basszus, de rég volt) körbement egy kérdés a blogközeli előadóknál azt illetően, hogy miket hallgattak 2013-ban. Az akkori válaszok összesítése itt leshető meg, ha még van hírértéke.

Most pedig a frissített válaszok és a névsor:
- I. rész (ez a bejegyzés): Manaky, SkaPeti (tudjátok: Kingston Cruisers és a Reggae Allstars szervezője), Tamás (Malacka, Super Starsky), RasTacsko (DubRecen), Ádám (bad habit), DU3normal, Lions of suburbia, Pentele Ska Club, Szélinger Anna (CéAnne, The Mighty Fishers, Sonar Bistro).

- II. rész (a következő bejegyzés): Speakers of Zion (ez olyan hosszú, hogy lehetne külön rész is :)), Előd (Ego Legio, korábban Skaballeros), Moe (AfroDZAQM), Pali (Pozitív), Petya (Burkus König), NahajPee (Sky Fanatic), Szasza (The Three Teadies, Yellow Spots, JD Littlehead, Western Sound System), Kettő Kettő Tánczenekar.

A válaszok már rég beérkeztek (és mindenkinek köszönet értük). A tökölésre nem mentség, hanem ok a tovább gyűrűző túlórás korszak és egy várandósság, ami sok plusz feladatot ad és időt köt le (és közben persze feltölt). Személyes 5 perc vége, jön a lényeg.

Még csak annyit, hogy ha a következő kört ("ki mit hallgatott 2016-ban?") most elkezdem szervezni, 2017 elejére talán kész is lesz. :) És akkor már tényleg a lényeg: a zene...

A Manaky egyik kedvence Jah Cure és a Stay with me:Második: Morgan Heritage - Strictly Roots:Harmadik kedvenc: Clinton Fearon és a Can You Imagine.

SkaPeti a The Mighty Fishers lemezét hallgatta szívesen tavaly:További két dal, amit még kiemelt: PASO - Million Times (ez is 2014-es):...illetve PASO és Riger Jani közös dala, a Részeg (és ezzel átléptünk 2015-be). És "Hooray For Boobies!" (Popkulturális utalás.)

Tamás (Malacka, Super Starsky) hármas befutója közül az egyik egy Beatles-dalos feldolgozáslemez, az Album Verde:A másodikon is Beatles-feldolgozások vannak, ez a Ringo Skától a Betolzkahitoparat:A harmadik a Ladánybene 27-től az Offenzíva:

RasTacsko (tudjátok: Dubrecen) ezt a három kedvencet küldte:

Az angol The Skints tavaly év eleji, FM című lemezét.A francia O.B.F. Soundsystem tisztelgését Mandela előtt:DJ Vadim és Sena közös lemezét, a Grow Slow-t:

Ádám a bad habitből többek közt a német The Offenders októberi lemezét küldte kedvencként:A második kedvenc az amerikai Hub City Stompers 2015-ös lemeze, a Life After Death, itt van róla az egyik dal, a Dirty Dozen:Végül a francia oi / streetpunk alakulat, a Lion’s Law lemezét ajánlotta, íme az Open Your Eyes:

DU3normal kedvencei:

A francia Haspartól a Throwback I-II.Második az angol Ishan Sound dupla kislemeze, belehallgatás itt: rwdfwd.com

DU3normalnál a harmadik király az ugyancsak angol Alpha Steppától a Rooted & Grounded:

A Lions of suburbiánál tavaly ezek szóltak:

Dokkerman & the Turkeying Fellaz - Illegal MoveKeyser Soze - RemedyTakuya Kuroda - Rising Son

A dunaújvárosi Pentele Ska Club ilyesmiket hallgatott (SkaPetivel egyezően), mint a PASO-tól a Részeg...

...és a Ska-Pécstől a Legyél te is Tüke!

Szélinger Anna (CéAnne, The Mighty Fishers, Sonar Bistro) Lianne La Havas Blood című lemezét hallgatta ronggyá:

És majd jön a második rész. Akik kimaradtak (például most ugrott be a SKA.Pécs, a Tohu-Bohu, a HungaRiddim, a Sin Seekas, a Rehab Nation, a The Mighty Roots Foundation), azoknak a válaszaiból lehetne a harmadik rész.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...