2017. nov. 5.

Eseményajánlás: The Skatalites (Dürer Kert)



Ahogy a One Love Reggae oldalán céloztunk rá a heti ajánlóban, Lee “Scratch” Perry és más korszakos világsztárok után újabb klasszikus jamaicai fellépőt köszönthetünk a Dürer Kertben. November 7-én érkezik hozzánk a több mint 50 éve alakult The Skatalites!

Nehéz úgy írni róluk, hogy ne forduljon elő minden mondatban a “legendás” jelző, de hátha sikerül.

Az alapító tagok egy része a legendás (bi-bipp!) jamaicai Alpha Boys Schoolban tanult (mint többek közt King Yellowman, az Israel Vibration tagjai, Johnny Osbourne vagy Rico Rodriguez is).

Az ABS éjjel-nappal szóló rádiójáért katt ide!

A kezdeti időktől fogva, 1964-65-től neves producerekkel, a korszak nagyjaival dolgoztak együtt a Studio One-ban: Clement “Coxsone” Doddal, Leslie Konggal, Prince Busterrel, Duke Reiddel.

Röviden összefoglalva több évtizedet: nélkülük nem lett volna (vagy nem ilyen formában jött volna létre) a Simmer Down (a Wailers első kislemeze). Dolgoztak együtt Sly & Robbie duójával, Lord Tanamóval, Laurel Aitkennel, Alton Ellisszel. Toots Hibbert és a Maytals klasszikusainak újrafelvételében is részt vettek. King Tubby dubba ültette át a dalaikat, de a latin skában is megmártóztak.

Az A38 és a Sziget Fesztivál után a Városliget szélén is előfordulnak. Ne hagyjátok ki!

Időpont: 2017. november 7., kedd este 7
Helyszín: Dürer Kert, Budapest



Belépő: 4500 Ft, elővételben 4000 Ft
Jegyek: Tixa.hu
FB-esemény: http://bit.ly/2zSR2e6

Hevenyészett kóstoló / kedvcsináló:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...