2013. okt. 3.

Ha megígérnék, hogy fekete-fehér tévén is nézhető a műsor - Interjú a születésnapos Super Starskyval

A Gozsdu Manó Klubban október 4-én esedékes születésnapi koncert előtt 1, azaz egy nappal még elkaptuk egy villáminterjúra a cseszkó gazdaságos szupersztárokat. Néhány kérdés, lényegre törő Super Starsky-válaszok, X-Faktor...

- Holnap a belvárosban ünneplitek a Super Starsky második születésnapját. Az induláskor meglévő várakozásaitokhoz képest bejöttek-e a dolgok a zenekarral kapcsolatban? Ilyesmi szerepelt az elgondolásaitok között, vagy volt olyasmi, amitől ti is meglepődtetek?

Super Starsky - Sejtettük, hogy a „világslágerek ska ritmusban” ötlet működhet, de azon azért meglepődtünk, hogy ennyire. A közönség jóízűen fogyasztja, és szerencsére a szervezőknek, a helyeknek is tetszik – ezt abból gondolom, hogy ilyen rövid idő alatt is elég jó klubokba jutottunk el, és legtöbbször vissza is hívnak minket.


- Ha már meglepődést emlegetünk: lesz-e valami váratlan a születésnapi koncerten?

Super Starsky - Lesz! De meglepetés. Na jó, nem. De. Na jó, nem: lesz új trombitás (Báthori János, akit a Re-G zenekarból igazoltunk le) és lesznek új dalok, meg mindenféle szülinapra utaló bohókás dolog.

- Mik a tervek a jövőre nézve? Hol fordultok még elő idén?

Super Starsky - Játszunk majd még a zseniális Boogie Mammával és egy feldolgozás-fesztiválon; de ezekről még nincs információ, egyelőre a szülinapunkra koncentrálunk, de durván.

Fotók: Neményi Márton

- Szeptember elején jeleztétek a zenekar üzenőfalán, hogy nagyon szép új dalt írtatok, illetve nem ti írtátok, de szép. :) Publikus, hogy mi lesz ez, vagy maradjon titok a koncertig?

Super Starsky - Maradjon titok!

- A debreceni Skafunderz benevezett az idei X-faktorba. A tábornak nevezett szakaszig nem jutottak el, de kétszer játszottak a műsorban. Mindkettő megleshető a neten  (egyik / másik), egy alkalom ment le a TV-ben. Tudtatok-e erről? Ha igen: mit szóltatok hozzá azon túl, hogy (gondolom) drukkoltatok?

Super Starsky - Igen, hallottunk róla. A tehetségkutatósdi nem a mi világunk, így nem foglalkoztunk nagyon az üggyel. Persze egy jó Ki Mit Tud?-on elindulnánk, paródia kategóriában, de csak ha megígérnék, hogy fekete-fehér tévén is nézhető a műsor.

- Míg Hollandiában, az ottani tévés tehetségkutatóban a Redemption Songot adta elő egy fiatalember, de itt rétegzene a ska. Optimista kérdés: szerintetek a közeljövőben lesz-e több esélye egy ilyen stílusú produkciónak egy hasonló versenyben?



Super Starsky - Szerintem nem lenne, de erről nem a műfaj tehet, hanem az ilyen műsorok, és az ország ízlése, mármint amilyenné formálják azt a rádiók és a tévék. Na, most jól odamondtunk!

Super Starsky: blog / FB / YT

2 megjegyzés:

  1. Az utolsó kérdés azért annyira nem tiszta. Annó a Megasztár asszem legelső évadjában volt külön reggae rész is (Caramel Aswad-ot énekelt, Torres Dani meg Buju Bantont, a többit törölte az agyam :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...