2014. máj. 23.

Klipfürkészés: 2 + 1 dal a nyár elé: Afro, Ocho, ChainSka



Mindhárom lenti klip májusban jelent meg, közülük kettőt tökéletes felvezetésnek érzek a fesztivállapothoz és a nyárhoz, a harmadik pedig tavaly nyári emlékeket gyűjt össze. És mindhárom szimpla, a szó jó értelmében véve. De ne szaladjunk előre. :)


Első: a kecskeméti AfroDZAQM és a Bakó Studió sokadszorra működött együtt, a megújult tagsággal pedig ez a második videó a márciusi Csak Fel! után (lásd itt). Ez az új dal, a Ne félj! egyszerű, mint a szeretet, a közösség, a szabadtéri bolondozás és a nyár (tehát mindaz, amiről a klip is szól). De inkább nem tépem a számat feleslegesen, meg kell nézni. :)



Afro itt: honlap / FB / YT



Második kör: az Ocho Macho az időjárás miatt nem az eredeti időpontban, de végül bemutatta új lemezét a Parkban (remek fotók itt: zenekari / Szőke Richie / Tóth Attila). Az IndieGogo.com segítségével részben közösségi finanszírozással létrejött nagylemez első klipje a De Puta Madre ugrálós dallamaihoz kötődik.
Kamaradarab 8 szereplővel, egyetlen térben (több szemszögből belőve), de ez elég ahhoz, hogy üssön. A lendületre jellemző, hogy a vége felé az új lemezt záró Love Parizer őrülete is felsejlik. Ez is, az is tökéletes zene lenne egy bulihoz Grga bácsi kertjében. :)



Ocho itt: honlap / FB / YT



Harmadik szakasz, zárás: a ChainSka Brassika, ez a 9 tagú, angol banda elküldte véleményezésre a Summer Dubbin videót. A másik két kliphez hasonlóan ebben sincs semmi kunszt, amitől hű, de látványos lenne, mégis ellenállhatatlanul felkelti a vágyat az emberben a napsütés-fesztivál-sör össznépi Bermuda-háromszöge iránt. Az első pont már megvan: érdemes kimenni a szabadba, vagy ha ez nem megoldható, akkor egy szál rövidnadrágban ülni a gép elé.
De vissza a CSB-hez: van itt Stonehenge, szivárvány, utcán borotválkozás, stúdiózás és Glastonbury, ananász és hullámzó tömeg, a végén pedig eldőlés, "mint az ékezetek". Nem is kell ennél jobb ráhangolódás a fesztiválszezonra. Addig is zsákmányolok egy sört a hűtőből. :)



ChainSka Brassika itt: honlap / FB / YT

(A napos ikon forrása: Flaticon / Freepik.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...